Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordlösa böner



Stillheten i ett lite kapell

bruset från vågorna

vid havet


att stå intill en mäktig ek

väcker en känsla

av vördnad

och
tacksamhet

när hon ber.


Ordlösa böner

är en glädjerop

inför skapelsens skönhet

bön är en vandring

och

gränserna mellan

utanför och

innanför

bön ger henne

en känsla av mening

och

förnimma närvaron

för att stanna upp och

förnya kontakten

och fatta modet

för att gå vidare.

Den ordlösa bönerna är

det bästa och mest helande

TY

i detta tillstånd

släpper hon taget om tinget

och blir mottaglig

för det som är strörre

än en själv.


"Nasrin" 17/12-2009


















Fri vers av Nasrin
Läst 477 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-12-17 18:05



Bookmark and Share


  Anna*
Ja, de ordlösa bönerna och suckarna är det närmsta vi kan komma till något mycket större och på något sätt löser allt sig till slut. Gott nytt år till dig, min vän!
2009-12-31

  Rachel Roth
Inspirande om det intima,när tilltalet är nära i livet
2009-12-22

  Gunnel André VIP
Så vackert och framför allt så sant. Jag tror Gud är rätt trött på de bombastiska orden, men lyssnar ivrigt till den stillsamma, men ständigt pågående, relationen, den som inte så många ges insyn i......
2009-12-17

  Johan Bergstjärna VIP
någon har sagt: att be är att tala till Gud, och att meditera är att lyssna på Gud, som ju också kan tala till en ordlöst.
Gillar denna dikt mycket. Tack!
2009-12-17

  aol
oerhört gripande vackert vännen.
2009-12-17

  Larz Gustafsson VIP
Vi behöver Jesus. Han är störst. Han är den Allsmäktige Guden.
2009-12-17

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fint och inspirerande, Nasrin.
Någon har definierat bön som hjärtats samtal med Gud.
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Nasrin
Nasrin