Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KNÄCKT AKTÖR

en knäckt aktör som inte har

begravt sin ungdom än

fast omgivningen anser att

den dog för längesen

en kryptisk kod i röd neon

en tidsenlig signal

det rosa ljuset bländar och 

paniken är total

 

 

så många tankar dör

för de tål inte dagens ljus

så transformeras vår aktör

i skydd av drömmens hus

när stjärnljus fyller himlavalvet

jublar skönheten

kvitterar ut sin seger

triumferar om igen

 

 

ett tidens offer härbärgerar

en interiör

som livligt brusar och vibrerar

styr och ställer, stör

låt andra dagar komma

och låt gamla dagar fly

för tidens gång är obarmhärtig

fast Guds nåd är ny

 

 

ett korpsvart firmament framhäver

stjärnors ljus och glans

en sådan skönhet finner ingen

någon annanstans

med allt han har, med allt han är

för alltid och för gott

med alla frågetecken

allt han inte har förstått

 

 

vem vandrar med en visshet

genom ovisshetens tid?

vems ögon återspeglar stråk

av överjordisk frid?

ett bräckligt skal bryts ned av tid

men tempelkällans skatt

är inre stjärnljus, skarpt och heligt

genom själens natt

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   091217




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 919 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-18 12:38



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra....fint skrivet !!
2009-12-19

  stenen/ Yv Ericsson
målös står jag. och tänker just vilken väl överförd känsla. kommer inte på något konstruktivt mer än att detta är mycket bra. och bokmärks. detta är ju just. du.
2009-12-18

  Måna N. Berger
Jag tror det här kan vara det bästa du skrivit någon gång - hitintills förstås! - som ristat med ditt hjärteblod! Texten djupnar och blöder, den öppnar sig mot stjärnorna. Dikten känns som en klassiker.
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP