Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aska

 

 

Kärlekens eld brann upp i natt

Kanske var det där lågan blåstes ut

Av hunger och saknad

Skuggorna hade falnat på väggarna

Han var någon i telefonen och i smsen

men kroppsligt hade han gått upp i rök

Lågan som förut flammade i hela hennes kropp

hade förvandlats till en själ som frös

och mer och mer förstenats till is

I väntan på att tinas upp hade hon suttit

framför brasan och väntat

timme ut och timme in

Dag ut och dag in

och hört sin egen puls dunka

och hon undrade för vem

hon lade all energi och

känslor som urgröpte

hennes inre väsen

Medan det som brann

sakta förvandlades till aska

 

Låt mig känna din hud mot min

Låt mig vidröra dina starka händer

som omfamnar och söker

Låt mig ta ett djupt andetag

av din hals doft

Men framför allt visa ditt ansikte

och va mig nära

Snälla jag ber dig

Försvinn inte igen

Lämnad med mobiltelefonens signal

som bevis på det du kallar

kärlek




Fri vers av Andrum
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-19 17:57



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
En oerhört ledsen och smärtfylld dikt
som i längtan men också insikt - vacker gripande poesi!
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Andrum
Andrum