Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jul vid Siljan


strävan horisontellt


Vägen slingrar över snötäckta fält
slädens bjällror klingar dämpat
på väg

Ett glatt sällskap nerbäddade i släden
längtar glögg och pepparkakor
snart framme

Brunte, vår dragare, stannar plötsligt
vid en liten avtagsväg
träden upp till gården står svarta mot snön

Körsvennen lockar och pockar
stiger av - talar allvarsamt med hästen
den står blick stilla- snön fyker.

Vår körkarl kommer tillbaka till oss i släden
förklarar: här är hästens hemmastall
den vill hem nu.

Ni får stiga ur och gå framför, så Brunte ser er.
vi pälsar av oss och pulsar ut i den djupa snön
i en rad framför hästen; den rör sig inte ur fläcken!

Kvar i släden sitter en kvinna med stukad fot
det kunde inte hjälpas-
hästen rör sig inte förrän släden är tom

Kvinnan lyfts ut och placeras framför Brunte
då travar han äntligen framåt -
hästen kunde räkna!













Prosa av vera gade VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2009-12-20 17:50

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
hästdoft ur glögg och snö
en kloker dragare till jul
2009-12-22

  Gunnel Eriksson VIP
En bra historia skriven på
prosa som liknar fri vers.
Nytt ord för mig "fyker".
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP