Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Rap, ... reviderad, publicerad sedan ett par år här på sidan, vill publicera den igen.  Tonsatt.




En gräsrots förtvivlade Rap (rap)

Demokrati hör framtiden till
och den tillhör väl alla
framtiden kräver den
och regimer må falla:

kalla dem nationalsocialistiskt fascistiska
socialistiskt statskommunistiska
kalla dem monarkistiska
parlamentariskt kapitalistiskt
monopolistiska:

De är ideologiskt inskränkta
inkräktande kränkande
med blod indränkta
De är förklädda
som några slags Gudsstater
i skenhelig helighet
lever deras namn;

en Jehova med oblater
en Allah med kabastenen
sponsrade av överheten
en Livets Ord en Krishna
Buddha Baghawan
eller Oden Tors Ballaballa
eller vad fan dom sig vill kalla
som på livets vägar vandrar
ofta förbi varandra
mot målet och hela härligheten
till en fjärran hamn:

som kapar grenen för de "andra"
och går vilse i teologisk polemik
mänskliga tankestoder
i teoriernas land
lika levande som lik
utan kärleken
bara förgylld
ljudande malm
där hoppet är intet
och rinner mellan våra fingrar
likt sand

Maktutrycket förenar
maktens människor
sig lierar
och den fria viljan
som tanken förmenar;

de må falla
som den totala världsfinansen
det är enda chansen
att stoppa denna dödsdansen:

Vår mänsklighet må upphäva ett samfällt skri
i raseri mot tyranni
i kamp mot klassernas översitteri
och deras ekonomihierarki:

jag vill ekonomisk demokrati 
mitt  finger åt politiskt ordklyveri
som dömer ut denna idé
till en dårarnas utopifantasi
att aldrig få spela någon roll:

Dock som en uppenbar realitet
men mer lik en feberfantasi
är vår marknadsekonomi
klädd till en sagans fe 
svängande sitt spö 
adepterna wannabee
förblindade i konstlad
frihetlighet
världsfrånvända med noll koll
där många måste dö

i valfrihetens svepning inlindade
liksom drömmen om jämlikhet
globalt en patetisk paroll
en rusig dröm snortad som snö

Mänskligheten må på gräsrotsnivå
söka det som förenar
ett samförstånd över alla gränser
mellan grannar som de globala
och jordens frukter dela

Logiken förnuftet kärleken
kan skapa verklighet ur skön utopi
förbinda såren
och själsligt hela
denna mänsklighet
och döda besten inuti




Bunden vers av Joakim Södersten
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-20 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten