Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon älskar innan


Hon älskar innan
Hon är, älskarinnan
Hennes man är med sin familj
Hela helgen

Han försöker smyga sig till
Ett kort samtal
Där hon sitter ensam väntande och
Går inte ut ifall han hör av sej

Hon älskar innan helgen med honom
Han ”hade konferens” sa han
Och var några mil bort
I en säng mest
I 3 dar

De kunde inte gå ut för nån kunde se
Att vara den som älskar innan
Helgen och semestern
Helger, men framförallt storhelger
Och semestrar är värst

Hon längtar tillbaks till jobbet
Vilda, kåta övertids helger
Längtande ögon
Sena kvällar
Hor på kontor och där hon bor
Där allt minner om honom men
Ingan foton, ”ifall nån kommer”

Hon är älskarinnan
Den som älskar innan
Den andra kvinnan…
Den första i hans sexliv
Den andra i livet

Så ensamma är helgerna
Så tom är ledigheten
Så ödsligt är familjelivet
Och hon umgås bara, i ensamt majestät
Hennes vänner funderar på
Om hon är lebba…

Nu kommer julen igen
Denna djävla jul
Ensamma djävla vidriga jul
Med tårarna rinnande vid TV:ns julotta
Med sorgliga blickar i spegeln som enda sällskap

”Hej nu är de jul igen låt oss lustiga vara”
”lustigt innan”
”lust iginnan”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 457 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-12-22 09:17



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Mycket bra skrivet! En lite sorgslig text om verklighet.
2009-12-22

    ej medlem längre
riktigt bra skrivet om mångas verklighet,
kanske de förtjänar ensamheten i glädjens tid, kanske inte ...
2009-12-22

    ej medlem längre
Bra skrivet, det finns nog den omvända med älskaren också som väntar... eller att båda har familj och har varann vid sidan av...
2009-12-22

  Teresia Ridell
Tragiskt att inte sätta större värde på sig själv (el den andra kvinnan för den delen..) än att nedlåta sig till sådan s.k "kärlek".
Väl återgett av säkert en verklighet för en del.
2009-12-22

  Fokus
Så bekvämt för honom och så fult att utnyttja henne och så vanligt att kvinnor sitter och väntar och tror sig vara älskade.
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO