Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Modersmål

Det var rörigt inne i omklädningsrummet i simhallen. Det hade varit julavslutning för de små, så det var massor med barn och mammor där. Och syskon.  Det var trångt om utrymmet och jag log ursäktande när jag försökte komma fram till mitt skåp.

En liten pojke, kanske var han fem år, blev omhändertagen av sin mamma alldeles jämte mig. Hon torkade honom och hjälpte honom att sätta på sig kläderna. Han stod på bänken så han var nästan lika lång som hon var.

Alla var glada och uppspelta efter julfirandet, och pojken skojade och pratade. De pratade ett språk jag inte kan förstå. Jag är en främling i detta land. Och jag känner mig som en främling också.

Pojken sa något roligt så att hans mamma skrattade hjärtligt. Mamman till barnet jämte skrattade också. Och pojkens mamma tittade på mig för att se om jag också förstod hur rolig och intelligent hennes son var.

Jag log bekräftande. Från hjärtat, fastän jag inte hade förstått ett ord.

Hennes son var mycket intelligent, smart och rolig. Antagligen mycket intelligentare och smartare och roligare än alla andra barn.

 

Modersmålet är detsamma i alla länder.




Fri vers av leelee
Läst 454 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-12-25 09:11



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
jA, DET GÄLLER ATT FÅ IN HJÄRTATS SPRÅK OCKSÅ
IBLAND DÅ
TYCKER JAG
2009-12-30

  erkki
Läckert som julmat. Hur ska detta sluta? Så kom då den där underfundiga avslutningen. lekande leeleeiskt leende letar ....
2009-12-25

  Cosmic Johanna
Skön betraktelse du bjuder på,

God jul vännen!

applåder för din varma humor!
2009-12-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst är det så
det är sättet hur
man talar då, som
andra tar till sig så
utan att förstå mer
än hjärtats ja moder-
målets melodi, ja det
är ju så vi mammor
konverserar över
alla gränser då.
Så gott skrivet!
Gott Nytt År till
Dig, Glada Goda
Skrivande Tjej!
2009-12-25

  walborg
Underbart att Du talar om kroppsspråket och hur mycket vi kommunicerar känslomässigt med varandra kanske utan att tänka på det när vi förstår det verbala språket.
2009-12-25

    ej medlem längre
Ler åt din berättelse. Det går att förstå mkt utan ord tydligen.
2009-12-25
  > Nästa text
< Föregående

leelee