Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En decima - eller spinela - tror jag versmåttet kallas


Decima cynistica



Den grå med rötter djupt i köld
har tigit nog om gatans fasa
ser kroppar bära blodig trasa
- en lindad duk som enkel sköld
när makten ropar – det är stöld
och menar att en smutsig sköka
är en skatt som måste öka
klyftan mellan nöd och lycka
- orättvist det kan man tycka
Men en gris är född att böka!




Bunden vers (Annat versmått) av halmstrå
Läst 609 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-26 10:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En klockren decima med knorr på slutet:) Snyggt som fasen!
2010-01-01

  Nanna X
jag håller med, stenfin kontrast mellan innehåll och form!
2009-12-26

    papillon
Jajamensan, ett i sig ganska läckert versmått tycker jag, och här dessutom använt på halmstrås eget vis på en text som alls inte är någon romantisk idyll. Att använda bundna versmått på detta vis är verkligen ett effektivt sätt att höja textens intensitet utan att behöva höja rösten.
2009-12-26

  korpfjäder
Samhällsanalys i en decima! Helt oberört sitter du och skriver sånt i mitt vardagsrum! Det gillar jag skarpt!
2009-12-26
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå