Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett för en älskad ostkrok

Nakna mellan lakan ligger ostkrok
böjda med varandra hon och han
sagan som just nu är levd och sann
utfläkt, ett kapitel ur en dagbok

- är jag den som fordom satts i bann
viskar hon från sängens tysta avkrok
en som burit horans svarta skamdok
Kunde jag bli den som lottlös vann..

livet i en famn som sakta snusar
sömnens sötma in i djupblå bädd
Är det jag som älskar och blir sedd

Och jag känner blod som upprört rusar
finner hjärterot som ännu rädd
kryper hop där famnen står beredd












Bunden vers (Sonett) av halmstrå
Läst 594 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-29 10:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag tycker om denna täxten,
temat på den har fått folk
att stanna i växten
och det helt utan varken tolk
eller uti bägaren smolk
2010-01-04

  korpfjäder
Korpars ögon tåras sällan
och mest bara av glädje
som nu
2009-12-30

    papillon
Nu gläder sig Petrarca i sin himmel - och ja, det är du som älskar och blir sedd. Djupt och underbart berörande och sista raden elegant tillfixad! Applåderas ur djupet av mitt hjärta
2009-12-29

  Nanna X
härligt tema, jag känner mig också som en ostbåge ibland, tusan att jag inte har några hemma. haltar sista raden lite eller är det jag som är skev?
2009-12-29
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå