Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs sakta. Tänk på att det är ett helt liv du går igenom. ( ) = betyder att det inte har hänt ännu.


Ett liv

Solen sken idag och stjärnorna lyser nu,
De lyser ner på mig och jag slukar deras ljus.
Och filtrerar deras energi likt blomma i en fotosyntesprocess.
Utan den så överlever den inte.



Solen sken idag och stjärnorna lyser nu,
Jag känner hur jag utvecklas mer och mer för varje andetag.
Lycka och medvetenhet kommer till mig.
Och jag känner mig mogen.
Jag är starkare än någonsin förut.
Men utan styrkan så överlever jag inte.




(Solen sken idag och stjärnorna lyser nu,
som om en oändlig tid har gått så känner jag mig nu gammal.
Och svag må jag vara, men vishet flyter i varje ådra på min kropp.
Vilar i varje rynka.
Det är nu min styrka.
Må den hålla mig vid liv.)




Fri vers av Arnella
Läst 394 gånger
Publicerad 2005-10-25 00:07



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
Du har rätt i at dikten ska läsas sakta! den har mycket fint tema. Gillar idéen med parentesen men den borde komma fram på bättre sätt. dessutom känns ditt rodval något, konservativt? ordvalet borde få större vikt och låta vissa meningar stå ut, precis som du gör genom att använda "fotosyntesprocess", inte smälta in i varandra som annars lätt är risken..
2005-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Arnella
Arnella