Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är


Den köldmålade himlen gav henne orden. Två små obetydliga ord att hålla stilla i munnen på vägen mellan värmen och kölden.
Inget blev sagt. Läpparna öppnades aldrig för vinden. Och hjärtat som sjöng sina oregelbundna sånger tycktes inte ens notera den paus som lyssnandet ville markera.

Blev det någon skillnad?
Ingen kunde se något. Men ingen var ju där för att se. Så hon visste inte.
Hon visste bara att resa sig upp med himlens svärta mot kindbenet.
Vem hade sagt att värme måste vara där elden är?
I norrskenet kunde ingen frysa.
Men gryningsljuset ville bryta hud. Ville krypa som elden innanför.
kall som nordan

-Vad är det jag ska se? ropade hon mot himlen.
Men svaret stannade innanför.

Två ord att bära som tystnad.

Och innan hon vände sig om för solen sa hon dem andlöst.




Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 344 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-30 08:38



Bookmark and Share


    sofia flow
Mästerligt.
2010-01-26

  glittertindra
när beviset av varandet bara existerar...
2009-12-31

  Monika A Mirsch VIP
Två ord att bära som tystnad.
...
och du bär in dina ord
på den vackraste jord
2009-12-31

  Hannadraken
Just den uppenbarelsen tror jag bestämt är en av de gåvor vi får. Det är intressant detta att vissa av våra uppenbarelser eller budskap är återkommande. Jag är är en av dem, tror jag. Och det skriver också ignatius om. En av de riktigt vackra.
2009-12-30

  Gunnel André VIP
Närmare Gud än så här kan nog ingen jordisk varelse komma, den Gud som presenterat sig själv som "Jag är" och som skapat, skapar och kommer att skapa den odelade Människan med sig själv som modell. Din förmåga att ge ord åt det heliga imponerar - som alltid!
2009-12-30

  Ilona _L
Starkt! Jag blir andaktsfullt berörd av dessa ord!
2009-12-30

    Melona
Åh

så fint och vackert
du skriver och så klokt
berörande

jag blir alltid, ALLTID berörd
av att läsa dina texter
och den här får mig
lycklig och något gråtmild

just idag
är världen, himlen, skogen, vattnet
så sagolikt vackert...

Det ser nästan ut som på din bild!
2009-12-30
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder