Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en rödhake faller


Vintervilans stillhet kommer sakta till hård mark
En doft av salt, en skugga ur mina drömmar
våra namn, våra tårar ristade i bark
döda mig nu, sprätt upp mina trasiga sömmar

Få mig att sluta andas, begrav mig under snöns vita grund
Kan ni inte höra orden jag ej förmår säga, era hjärnor låter sig bara mutas
Precis som rödhaken som föll likt en frostig fjärlig, låt mig på själsvila en stund
Låt mina läppar färgas av frost, låt mina ögon sakta slutas

Jag känner allt men ingenting, jag kan inte skriva men ändå finns allt där
Jag minns när vi brände ängarna och såg dem gro under solens vingar
Kan ni inte se att jag mina tårars tystnad bär
Låt mig flyta likt urholkat trä bland vattnets ringar

Jag har vandrat över sundet trots att mitt hjärta vägrar
Låtit tobak silas, inhalerats och stoppats mellan läppar spruckna
Jag har känt hur dödans stilla andedräkt genom tidig gryning hägrar
och höstlöven som virvlat runt mina fötter har bärt dem hem druckna

Tundran är öde och tyst
fötter vandrar bara genom brusten jord
har du av älvors frost blivit kysst
blanda rosors blad med dina ord













Fri vers (Fri form) av Stefanie Nerman
Läst 516 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-31 00:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Andhämtning. Sinnet går i baklås och jag stannar kvar inne i dikten länge. Gillar ffa det tredje stycket. Skaldekonst.
2012-01-09

    ej medlem längre
Riktigt vackert-nästan för välskrivet och det lämnar spår i hjärtat detta!
2010-01-05

  Ingela Svenson VIP
Stort och vackert
2009-12-31

  Kim VIP
Fanns inte sorg så fanns inte glädje! När rödhaken faller öppnar han automatiskt vingarna ett tag till får vi hoppas!
Varför bränner vi ängar egentligen?
2009-12-31

  afallingstar
fint skrivet! :)
2009-12-31

  Lavinia Röd
Jag glömde ge dig en busvissling också!
2009-12-31

  Lavinia Röd
Sagolikt vackert och vemodigt! Mycket skickligt skrivet! Jag bokmärker och applåderar med både fötter och händer....
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Stefanie Nerman
Stefanie Nerman

Mina favoriter
Järnrosen