Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
psalm


I natt när stjärnhimlen tvekade


I natt, när klockorna klämtade
var tiden förunderligt kort
man såg hur ljuslågan flämtade
när minnen av natt flög bort

En sorg och en vaka i stjärnors makt
och mörkängelns vingar ska falla
där änglarnas lamm går till slakt

I natt, när stjärnhimlen tvekade
var natten förunderligt stor
en tid var allt det förnekade
en eldskrift där gudar bor

En sorg och en vaka i stjärnors makt
och krigsherrens stolthet ska falla
där änglarnas lamm går till slakt

I natt när dagsljuset trånade
var gryningen underligt blå
Man hörde ord från de hånade
men ljuset var nära ändå

En sorg och en vaka i stjärnors makt
och tidsfurstens bländljus ska falla
där änglarnas lamm går till slakt






Bunden vers (Rim) av korpfjäder
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-01 16:53



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
fin nyårspsalm...
2010-01-08

  halmstrå
Jag kan inte vänta tills jag får höra melodin. Är säker på att det är cello, flöjt, orgel och nån snygg alt eller tenor eller nåt sånt .
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder