Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där världen kallas is

  

Dina varma bruna
har fått bekymrans ramverk
där de blickar ut över
de vidder som blev

 

Numera är den vita vanligare än den bruna
även här

 

De varnade om regn, inte om snö
isen nämnde de inte alls
men den besvärar oss mest

 

Numera är det lättare att dö
än att leva

 

Dig skall jag älska så länge jag lever
men när livet går på svag skorpa
blir kärleken skörare än så
och banden fryser innan de hinner fästa

 

Numera är ytan så stum
att inget kommer under 

 

Det är inte många av oss kvar nu
här, där världen kallas is
och jag vill att du berättar det
för dem som kommer men inte vet

 

Här, där världen kallas is
är du väldigt sällsynt

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lena Krantz VIP
Läst 993 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2010-01-01 19:43



Bookmark and Share


  T.R Ekman
Bara så bra i sin länga.
2010-01-16

  Catharina Edin VIP
En så vacker kommentar till tillståndet i världen, till kärlekens väsen -
2010-01-01

  Ronny Berk
känner en filosofisk tankeföring genom den välformulerade texten ; något som naturlyrik men med mänsklig anknytning; främlingskap ?
2010-01-01

  Leif Furstedt
Den isen smälter vackert in i tankevirvlar, snygg...
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP