Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I vår bär det av


Tänk att det en gång fanns en far...


...inte som våren du blev sjukare,
skakade av kramp och
jag kunde inte hjälpa dig.

Telefonen var trasig, och
efteråt sa man att jag sett fel,
kramp ingick inte i
sjukdomsbilden.


Inte som hösten du dog,
svettades kallt och
jag kunde inte hjälpa dig.

Telefonen ringde, och
efteråt sa man att jag inte hade sagt
att du nog var död, kanske, det
ingick visst inte i sjukdomsbilden.


Inte som dagen jag lämnade dig,
döende, nydöd, ännu inte kall, och
jag kunde inte hjälpa dig.

Frukost hos grannar, morgonstress,
dövhet. I skolan broderade jag ett
bokmärke, med träd och djur, till dig.
Som en besvärjelse.


Sen kom man och berättade,
som om det vore en nyhet.




Fri vers av Marie Arouet
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-04 20:55



Bookmark and Share


  oMareld
så starkt och ärligt...

Som nedanstående sa, jag rös genom hela dikten,
du skriver så bra
2010-01-17

  Malin Ringdahl
Ryser ända in i benmärgen. Jag hör dig, fina barn!
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Marie Arouet
Marie Arouet