Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd


En röd uggla

sitter på mitt balkongräcke

viskar att färgerna gror

fiskas ur sina gömmor



En ny gryning är nära

där blodröda rosor regnar


Även romangestalter har egna viljor

de springer till utvalda hem

innan soluppgången är hel



Jag ler medan blodet stelnar

Jag är fri




Fri vers (Fri form) av Cosmic Johanna
Läst 709 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-01-04 22:07



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Du kan verkligen få fantasin i gungning med spröda rader som ändå borrar sig in - och stannar kvar
2010-02-08

  Anna*
Mmmm, fint!
2010-01-22

  Fredrik Stillesjö
Hej Cosmic Johanna!

Gillar! Speciellt första strofen: "En röd uggla

sitter på mitt balkongräcke

viskar att färgerna gror

fiskas ur sina gömmor" Hälsar Fredrik
2010-01-15

  blå fjäril
Vackert skrivet!
2010-01-13

  Mr Lindemann VIP
en dikt som ger mer än orden förmedlar
2010-01-11

  Michaela Dutius
Ljuvliga ord som skapar hopp.
2010-01-05

  noname_realmind
Skönordat!!

Känner oxå nånstans, att en ny gryning är nära... :))
2010-01-05

  blaite
Mycket bra Johanna. Ps spring ut och fånga den. den låter unik..:)
2010-01-04

  blaite
Mycket bra Johanna. Ps spring ut och fånga den. den låter unik..:)
2010-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna