Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årets första dikt skriven 4/1-10


En dikt från en vän som inte finns

En text till mig
Från din kära gamla vän du vet
Nu är jag här igen
Och du är dålig
Men det visste du väl redan
Du vet en sån dag då allt går fel
Har det inte gått fel så känns det ändå så
Det är då
Som jag kommer och är hos dig
Jag viskar i ditt öra
Det du inte alls vill höra:
Du är värdelös
Men eftersom du har överlistat en del av mina knep
Så hittar jag nya
Nya
Nya
Nya
Förnya
Förbättra

Allt för att just du ska lida
Och du vet ju att andras medlidande
Är ju deras lidanden
Och du vill ju inte förstöra för deras liv?
Eller har du inte varit tillräckligt med besvär
När du bara sitter där
Hela din existens
Blir med ens
Ofantligt stor
Mycket större än du tror

De känner när du kommer
De känner när du ger dig av
De känner vad du äter, hur du luktar, hur du ser ut, vilka dina vänner är
Och framförallt vem du håller kär!

De vill dig illa
Dem kommer att göra dig illa
Så va inte i närheten av dem
Gå inte stå inte sitt inte
Finns inte
Nå dem inte
Vadå?

De kommer skada dig du är trygg här hos mig
Oroa dig inte
När det bara finns du och jag är allting bra.

(det är det som aldrig får hända)




Fri vers av Kabbeleka
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-04 22:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
håller med nedan nämnda poet.. ångest..
starkt!
2010-01-05

  blå fjäril
Usch, ångestklumpen bara växer i magen...
Verkligen bra skrivet, uttrycksfullt och levande. Lite för levande...
2010-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Kabbeleka
Kabbeleka