Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ledledled zeppelin I




rings, pearls, lågt motljus - alldeles nyknullad

 

 

 

 

 

trotsigt

solgatan in i den minusgradiga bergskammen över helvetesåsen
horisonten en altitud över den ordinära

spikraka strålar som snödammet sprakar i
en torr köld
en som inte håller på och lallar eller svänger

fimbul, varga, ragnarök, din andedräkt garvar

tilltufsad och tagen

- wish i was your backdoor man

när du skrattar begraver jag min pannas ögonbryn
i din bröstkorgs värme, bestämd

du borde klippa dig

dina precisa blåa irisar fäster en kritvit dagsljusmåne på valvet
ovanför oss
den kan vi ha att häfta fast nylonstrumporna med

persiennjalusin drar genanta streck
västerhimlen rodnar




Fri vers av wayward - taiga
Läst 434 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-01-05 14:13



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Helt underbart brutalt vackert!
2010-01-05

  Vind
Ha ha, jo man blir så där filosofisker i lugnet efteråt. :)
Älskar ditt språk.
2010-01-05

  Sonja Sidorow Lapington
Fint har du låtit din känsla avspeglas i din omgivning och låtit det omgivande ge prägel åt ditt sinne. Imponerande.
2010-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Lysande ordflätor.

Och lite Morrison också...
2010-01-05

  Måna N. Berger
Northern Light du! :)
2010-01-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara förstummas av din orklang och hur du virkar fram en vacker samhörighet mellan jaget, kärleken och natur.
mycket vackert.
2010-01-05

  Fredrik Stillesjö
Hej wayward!

Förförs av språket och uppfinningsrikedomen. Alltid lika spännande! Hälsar vännen Fredrik
2010-01-05

  Mikael Lövkvist
Ett härligt stämningsporträtt av er, dig, honom och nuet i naturen, glittrande, sprakande. Hans raka kraft, din rodnande, efter-lyckligt skrivande. Gjorde mig lycklig, för dig, för er, för läsandet, ja det gjorde den.
2010-01-05

    FinnRaggarn
Good Times Bad Times

Babe I'm Gonna love this
2010-01-05

  Per Rydberg
Fullständigt underbar. Jag bara forsar genom dikten och får en alldeles oemotståndlig önskan att ta en promenaad i det vinterbistra. Ditt alldeles egna uttryckssätt där du binder magi vid vardagsorden i en till synes alldeles spontan och otvungen ordbäck!
2010-01-05
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga