Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rinkebys stoltheter

 

Jonathan

du plirande ögonsten. Du prins av dans
och mästare i spelens värld. I din strupe
växte toner av guld. Du lockiga
fina med ursprung Eritrea där din
far en gång fäste sin fot,
aldrig blev den sitt nya land stadig.



Tesfom

du lekfulla, du gosse av busighet
och ändå rakryggade stolthet när du
följde din mors gungande gång, efter
dagens slit, mot hemmet. Du var lek
när du sökte efter dig själv.


Aron

du milda, vackraste barn.
Du behagliga kunskapstörstande
välvilliga människa. Med ett hjärta
som spred kärlek i varje slag.


Ali Reza

du vilsna barn, du sökande.
Vem blev du, du lille.


Noa

en prins charm, en prins ögonplir
en gosse sök, en lillebror, aldrig steget
långt från den äldre.


Karen

du son av omsorg och riktighet.
Stolt, med en hand aldrig långt från
liten systers. Ett skydd, ett värn, med
stabila steg mot framtid.






Era mödrar skred ut mot ny dag
med en puss på hjässa. De höll sin haka
högt som för att gjuta en form för dagen,
när de stolta betraktade era raka ryggar
när ni inte grät, inte då, men sedan.
Era fäder var blott namn
till sällan sedda ansikten.



 

Pojkar, pojkar

ni familjernas stoltheter
med fötterna djupt eller grunt
i Svea land
där längtan ibland bar mot
tillhörighet
och ibland tillbaka.



Nu bör världen ha mött er vuxna män.

 

 


 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-05 17:52



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Fina rader, både i denna och i "Rinkebys rikedomar". Kan inte låta bli att undra om de fick stanna eller om de tvingades tillbaka till krig och förföljelse
2013-03-29

    leelee
Pärlrad, ja. Så vackert det blev med "bollar" och så namnen som knyter ihop. Och sedan: så poetiskt vackra ord.
2010-01-07

  Catharina Edin VIP
De rara små gossarna; vad blev det av dem - vemodigt, fagert -
2010-01-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
لؤلؤة
في
اللغة
الفارž
7;ية
فارسی

Så kom ytterligare en pärlrad på detta underbara vävande på vår jord.
Så otroligt fint, så njutbart.
Stort och skirt.
Sparas.
2010-01-05

  Måna N. Berger
Ännu en samling underbart fina hyllningar till de unga pojkarna. Jag är mycket imponerad och rörd av de här båda texterna!
2010-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Fler fina hyllningar!
Tesfom känner jag igen. Namnet, alltså.

Du hade många vänner bland barnen från fjärran länder.
2010-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP