Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT MÖTE I DEN ÄLSKADE; HATADE SNÖN

Mötte en man
med den hatade, älskade snön
tung som ålderdom
på sin uppvikta krage

Ögon
blanka, matta
och blinda
som en kattunges

Han berättade sig själv
men höll orden
ifrån sig
som en orm
i svansen

Han berättade sig själv
med kläderna kantade
av mörker
och med ljuset
som en livlina
om midjan

Han sa
"Finns kärlek
eller är den bara
en fågel
som skriker i natten?"

Då visste jag
att de bästa historierna
berättas utan ord

Vi skiljdes
utan att mötas
utan ord.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 537 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-06 14:32



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"Vi skiljdes
utan att mötas
utan ord" i den hatade snön... märkliga ord i januarinatten
2010-01-28

  sulimaa
En varmt berörande text som värmer ...tänk så fantastiskt att man kan berätta sig själv utan att tala alls...och tänk så fantastiskt att någon ser...
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth