Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs att Lots hustru stelnade till en saltstod när hon vände sig om och såg tillbaka på det hon tvingats lämna....


Som en saltstod i ett fruset ögonblick


- det är som att kölden
sa hon och stannade så att tiden stod still med henne
i ett fruset ögonblick

Sedan vände hon sig om och stelnade i stormen
den vi såg som en gråt
i en översnöad öken

Och legenden om henne, den vi ler mot varandra med i eldskenet
vet att berätta om livet
det eviga livet förstelnat där sorgen förnekas i sten

så står hon utan kärlek
som en saltstod utan tårar
oförlöst

- det är som att kölden
säger vi och fryser tiden










Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 336 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-07 08:24



Bookmark and Share


  Rolando Furioso
Berör mig starkt. Vartenda ord betydelsebärande. Mitt hjärta fryser med hennes sorg och längtan.
2010-01-16

    Lena Nilsson
ryser och läser om...
2010-01-08

  halmstrå
man får lust att ge henne tårar och värme....
om hon inte kan sörja.
Vackert och insiktsfullt det här.
2010-01-07

  Gunnel André VIP
Så oerhört skönt att se denna text läst utan det så vanliga straff-motivet.
2010-01-07

  Bjarne Nordbö
Länge sedan jag blev så tagen av en text. Varje mening, där är jag. Från benets märg till yttersta hudlager. Gillar hur du låter orden bara binda sig vid varandra. Mitt tips är att den rann till på någon minut. (kan ha fel)
Ett måstebokmärke. En text att älska. Och ta mig tusan känner jag mig inte lite mindre ensam nu. Tack. Kram.
2010-01-07
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder