Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom grantopparna hörs fortfarande ropen

TAPET
Brungula solrosor skymmer sikten. Flickan trampar otåligt. Huset lindas in av mörkbruna lister. Bortom solrosfältet sträcker blåregnet ut sig. Knarrande uppför trappan runt trappräcket över golvet genom den öppna spisen och ut genom skorstenen. Ner igen. Möter herr murgröna i hallen i valsen med fröken lilja till ängsklockans spel. Listerna stramar åt väggar och tak. Flickan skriker. Tapeten rivs ner.



GRAN
Granarna sträcker sig över huset. Skuggar flickans fönster.
Fönsterbrädan luktar träslöjdssal. Strävt mot tungan.



SKAM
Flickan smakar. Mumsar i sig allt på en gång. Furubordets ögon stirrar tillbaka.
Den skavande tystnaden.

I vrån bakom väggen tänder hon sin eld.
Flinet breder ut sig.



BRÄNNÄSSLOR
I den snäva svängen cyklar flickan fram och tillbaka. Blåklockorna ringer under björken. Vattenpölen vattendroppar på flickans ben. Hon blir blöt. Cykeln kränger. Hjulen skrapar mörka spår i gruset och hon landar mjukt på brännässlorna.




Fri vers av Violet Blue
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-09 16:39



Bookmark and Share


  Carin
Jag gillar den men jag tycker att den egentligen klarar sig utan de andra efter tapet då det känns mer som ett avslut där än de sista orden i brännässlor. Tapet-delen var min favorit.
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Violet Blue
Violet Blue