Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leksaker från förr

Ett papper och ett snöre
fick bli en leksakshund
En nalle i en skokartong
sov där sin sköna blund

En kotte och tändstickor
blev lantgårdens djur
Gräsbollen den studsade
mot en stenlagd mur

En kalksten blev streck
till hopp i hagens ruta
Av barkbiten från tallen
det gjordes en skuta

Av trådrullar och pinnar
det blev en leksaksbil
Målad fin med rödfärg
fick den sin egen stil

Mattvarp och trasor
det blev en docka skön
Ett gammalt gardintyg
fick bli en klänning grön

Kvistar och blom frön
blev varor till butiken
Om leken var på låtsas
så blev ingen besviken

En bit av sälgens stam
fick bli en visselpipa
Hur fantasin var då
man nu ej kan begripa

Så lekte barnen förr
och hade säkert roligt
Att glädjen var större
det är nog ganska troligt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 716 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-11 13:44



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Blir nostalgisk och har igenkänning från egen barndom! Tycker mycket om denna!
2021-01-14

  anits VIP
En härlig dikt, som väcker många minnen
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO