Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg denna text på bossens arbetsbord. Bad att få en kopia så här delar jag nu med mig av de här djupa fina tänkvärda, orden.


Lyssna

När jag ber dig lyssna på mig och du börjar ge mig råd
så har du inte gjort det jag bad dig om.
När jag ber dig lyssna på mig och du börjar berätta
för mig varför jag inte borde känna så,
trampar du på mina känslor.


När jag ber dig lyssna på mig och du känner
du måste göra något för att lösa mina problem,
har du svikit mig, hur konstigt det än kan verka.


Lyssna. Allt jag bad dig om var att du lyssnar,
och inte pratar eller gör. Bara hör på mig.
Och jag klarar mig själv. Jag är inte hjälplös.
Kanske modfälld och bristfällig, men inte hjälplös.



När du gör något för mig, som jag kan och behöver göra själv,
så bidrar du till min ångest och svaghet.



Men när du accepterar att jag känner vad jag känner,
oavsett hur irrationellt det är, så kan jag sluta

försöka övertyga dig och kan börja arbetet med att
förstå vad som ligger bakom denna känsla.



Och när det är klart, är svaren uppenbara
och jag behöver inte längre några råd.




Fri vers av Danne
Läst 546 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-11 15:29



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
De är kloka och skrivna av Kai Pollack...
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Danne
Danne

Mina favoriter
du vill