Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I anledning av Papillons text.


MYNDIGHETEN

Det var en gång -
för länge sedan, stod jag i fönstret och tittade ut.
Då svänger ett par herrar in på gårdsplanen; med militärisk precision stiger de av sina velocipeder . Iklädda gråbruna trenchcoats med bruna läderbälten och bruna filthattar, med den lilla platta portföljen av konstläder i handen, stegar de mot vår port. "Vad i allsindar kan detta vara!" utbrister jag. "Det där", svarar min man "kan inte vara annat än kronofogden. Inte för att jag sett en sån förut, men det liknar något på en film". Det ringer på dörren: Kronofogden här!
Nå det visar sig vara ett missförstånd, herrarna avlägsnar sig med sina hattar i hand och grenslar samtidigt sina fordon.
Jag har förut skrivit några texter om möten med ÖVERHETEN: konduktören, polisen, avdelningssjuksköterskan -Maktens utövare i det dagliga - det Freud inrangerade under "Kulturens obehag"! Se upp!




Övriga genrer (Essä/Recension) av vera gade VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-11 17:04

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
Så underbart! "Blott Sverige svenska fogdar har"......
2010-01-11

  Joel Munther
kronofogde är ett obegripligt arbete särskilt som ordet "fogde" ju klingar så barockt! Trodde i början av din text att du beskrev Gestapo på jakt efter gömda judar på landet.
tänkvärt!
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP