Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

senryu i fem akter




Betraktelse

du ligger utspilld
på lakanet försjunken
varmt ljus fångar dig
         
             *
betraktar jag dig
som älskande alltid gör
vore du unik
     
             *
skulle jag fånga
ögonblicket i stunden
vore det möjligt
         
              *
kvardröjandet bli
som instängd luft i glasburk
till ingen glädje

              *
utsläppt i etern
virvlar vår kärlek just nu
eldfängd med matt glöd




Bunden vers av Joakim Södersten
Läst 276 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-12 19:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Blott en förälskad man kunna pressa
ur sitt innersta, rader som dessa
smäktande ljuva
likt morgonsolens speglande
i stängelns frukt, ett moget plommon
en vinets druva
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten