Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart baby. Snart finns inget minne av ingen smekning av ingen kyss av ingen orgasm av ingen kram av ingen kärlek av ingen värme av ingen dig av ingen mig. Kvar. Snart finns inget av oss kvar.


Du lärde mig att dö, jag att återuppstå.

En liten del av dig finns ännu kvar. Som en smaklök på min tunga förnimmer jag dig när jag sväljer. Får kväljningar varje gång. Minns. Du är den sista tåren som vilar i min ögonvrå. Men jag gråter inte mer. Låter dig gå i ide där.

Tycker om att du stör.

Tvättar mina lakan om och om igen i 60 grader. Torktumlar och manglar. Lukten av dig finns alltid kvar. Sedan våra utsöndringar blandades kan jag inte längre särskilja min egen doft. Blir hög av sköljmedlet och drömmer drogad av din hud.

Du lärde mig att dö, jag att återuppstå.

Har slutat dammsuga upp varenda gruskorn du lämnat i min säng, vrider mig över dem. Känner varje sten riva sönder kotorna du smekt. Du kliar. Inifrån. Som skabb. Peelar min kropp i vatten som skållar. Du är fast djupt ner i någon underhud. I fettvävnaden som äcklar.

Då slipper jag älska dig mer.

Du värker som reumatism. Men jag kan hantera smärtan nu. Lever med den och står ut med minnet av dig. Inget dämpande preparat som dimmar mina tankar. Flyr inte längre till främmande famnar. Blir trygg i min egen nu.

Behöver inte sakna din.

Odlar mina vingar. De du trasade. Låter dem värka fram, du värker ut ur mig. Snart flyger jag över Fatbursparken. Högt över. Då syns du inte mer.

Snart.





Fri vers av malin...
Läst 519 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2010-01-13 20:47



Bookmark and Share


  Llinor
lika bra som alltid
2010-01-15

  Staffan Welroos VIP
fantastiskt bra skrivet, min vän! självklart ett bokmärke... och om det fanns en "GÖR VÅGEN"-knapp så skulle jag trycka på den. Riktigt tok-hög-klass på denna...
2010-01-14

  kärleks ängel
underbar!!!!
2010-01-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint tecknat med skarpa kanter.
2010-01-14

  © anakreon VIP
Lysande.
2010-01-14

  Gunnar Hilén VIP
Bra ! Det är oerhört sällan två personer kan skiljas och sörja på samma sätt. Den ene slår och går...den andra blir kvar som sjuk, många många dar...
2010-01-14

  stenen/ Yv Ericsson
mycket mycket bra. därför att man kan använda hela din dikt till sig själv. tack! ett solklart reumatikervärkande bokmärkande.
2010-01-14

  paradiseisnowhere
Bra gjort! "Som en smaklök på min tunga förnimmer jag dig när jag sväljer. Får kväljningar varje gång" mycket snyggt formulerat och du använder dina ord på ett sätt som känns helt avslappnat för de passar ju så fint ihop.

brabra.
2010-01-13

  Niclas Petersson VIP
Oj! Den här gillar jag oerhört. "Du värker som reumatism". Lysande.
2010-01-13
  > Nästa text
< Föregående

malin...
malin...