Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det ekonomiska systemets nödvändiga marknad och valutagarant, klart man inte kan tjafsa om mänskliga rättigheter och andra konventioner ...


Fri luft över Kina

 Tillväxt i Kinas
fria företagsamhet
kostar fria ord
Guld och gröna skogar
där ogräset rensas bort

ett Samarkand
där företagssamma män
kvinnor tillika
talar med kluvna tungor
nekar frihet för andra

ett beläte står
på himmelska fridens torg
en demokrat
bepansrad med floskler
beväpnad med dödligt stål

gör gemensam sak
med makteliten globalt
skänker himmelsk frid
till realisternas hop
friheten bytt mot manna

Demokratin är
en paradoxal skröna
att anammas av
opraktiskt perifera
drömda idealister

till salu alla
mänskliga rättigheter
förhandlingsbara
dumflinande statsmän i rad
bänkade med tyranner


 




Bunden vers (Tanka) av Joakim Södersten
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-14 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten