Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till mig själv ;)


Min sneda bulgariska kärlek

Så krokiga tänder jag har
även min konstiga näsa är ful
mina ben och min hals
giraffliknande
Men trots det har jag kul
ja otroligt trevligt
att se i spegeln varje dag
Det är ju som en komedi

(eller ska man skriva tragedi?).

Mina elaka sidor är många
de fina och goda är få
Jag har aldrig lärt mig
hur man älskar
nej inte ens i sängen
där jag oftast somnar då och då.

Jag borde flyga och fara
niga och svara
snällt och sen vara tyst

Var dumma mot mig nu
det har jag förtjänat
Var hatiska och förrädiska
var plågsamma och vackra
annars har jag förlorat igen.




Fri vers av Livia
Läst 517 gånger
Publicerad 2005-10-27 11:25



Bookmark and Share


  Propella
Läckert och självironiskt skriven. Föll direkt för titeln, by the way. Det som tilltalar mig mest är nog humorn i den här, egentligen tragiska, dikten.
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Livia
Livia