Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite pep talk




Mitt hjärta

Mitt hjärta

så ensamt

Den där känslan av melankoli

som inte

vill

släppa taget.

 

Blir så trött.

 

Är det vintern?

Är det det faktum att min dotter inte vill veta av mig

inte vill förlåta mig

för att jag inte

ställer upp?

 

Eller är det för att det där med att finna en kärlek som kan

och vill 

och orkar

och vågar

är så svårt?

 

Eller att våga vara den

våga finna den

våga ta emot den?

 

Hur ska jag kunna våga vilja välja livet?

Det besvärliga

motsträviga

krävande

givande

Livet?

 

Är så lat

 

Hur ska jag våga ta det förbaskade steget

om och om igen?

Börja om

försöka

uppmuntra mig

säga: "Nu var du duktig och modig A,

det där gjorde du bra! Kom ihåg att du är unik

och oändligt värdefull!

Ingen är som du

du behövs

precis som du är

Bara du kan fylla den plats som du har."

 

Så fyll den!

Våga vara den du är

för ingen annan kan det!




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-19 10:49



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du berör mitt hjärta med dina ord .. känner igen hur man tänker .. behovet av att påminna sig .. "ingen annan kan ta min plats" ... Och dina ord är sanna!
♥ DU är UNIK!
♥ DU är VÄRDEFULL precis som du är!
Kramar till dig!
2011-06-10

  Malla
Väldigt fin text som rymmer så mycket. Den splittring av olika stämningar som finns i texten tycker jag gör att man än mer förstår människan bakom texten, och känner igen sig. Jag blir en del ledsen och en del hoppfull och en del imponerad!
2010-02-26

  Johan Bergstjärna VIP
Du KAN!
Du DUGER!!
Ha en FIN dag!!!
Bra och angelägen text.
2010-02-25

  erkki
Vackert skrivet. "Vällovligt terapeutiskt". Vi får många vänner här på poeter, men man behöver "vanliga" vänner också. Ytterst få är lata om de får stimulans. Men förstås, hur lättjefullt enkelt är det inte att sjunka ner bakom datorn och låta tankarna vandra.
Jag tror den är klok som odlar andra intressen än kärlek, tillsammans med andra, och låter ev relationer få chansen den vägen och utveckla sig i lugn och ro.
2010-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus