Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven på ett tåg den 17/1


Angående samhället

Varför känns det bara som de pusselbitarna som inte passar i samhällets normpussel mår dåligt?

Eller är det bara så att vi faktiskt inser att vi mår dåligt och börjar ställa krav?
Och alla som inte inser att de mår också dåligt inte förstår oss.

Eller är det så att det bara är vi som inte passar in?

Som vi ser orättvisorna, som tänker på andra
som är som oss.

Medan företagen tänker på vinsten
medan kvällstidningarna tänker på den senaste "kändisprogrammet" på tv4.
Och sl på att stoppa plankarna.

Samhället är anpassat till en normmänniska
som är vit, har ett "svenskt" namn, som har pengar så det räcker, är heterosexuell, är mentaltfrisk, är fysiskt frisk, har eventuellt barn, har inga alkoholproblem.

Men ska gärna dricka ofta och sedan sitta hemma och softa med ungarna på let's dance eller melodifestivalen i sin plattatv. I sitt plattaliv.
Som de lever med stora kliv.

Glada, perfekta och problemfria sitter dom.
Varje helg
varje kväll.

Och på nyår då ska det supas och smällas
raketer som flyger flera meter
och ingen kritiserar allt vad det heter
om nyårsaftonen

En ensam berusad medelålders man
smäller en raket på sig själv
så han ramlar ner i en älv
för sig själv.

Och ingen bryr sig.




Fri vers av Kabbeleka
Läst 351 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-19 21:33



Bookmark and Share


  Eduardo
gillar...
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Kabbeleka
Kabbeleka