Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STRAFF UTAN BROTT

Förnedra mig inte
jag sliter hårt för brödet,
för att över leva.

Jag är också en människa
precis som du.

Jag ber dig ödmjukt
straffa mig inte,
jag kan inte ändra på
hur jag ser ut.

jag ber dig snällt
straffa mig inte,
för att jag bryter
det är mitt femte språk.

Jag ber dig inför Kristus
straffa mig inte,
för att jag fastar för min tro.

Jag ber dig inför mänskligheten
straffa mig inte,
för att jag har mänskliga rättigheter.

Jag ber dig inför lagen
straffa mig inte,
för att jag har yttrandefrihet.

Även om du saknar
empati och inlevelseförmåga,
Så ber jag dig,
ha lite intellektuell hädrlighet.

Vantolka mig inte
med dina fördomar.

MEDMÄNNISKA
Vet du inte?
att jag är en person och
tacksam för den jag är.




Fri vers av Syrak
Läst 413 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-21 09:24



Bookmark and Share


  Cris
Bravo
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Syrak