Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långan väg

Nu slocknar ögonen
Nu lossnar mina tänder
Nu vissnar mina händer
Nu är allt vått igen.

Nu mörknar dag och rum
Nu väser alla skuggor
Nu växer alla tuggor
I munnen, stram och stum.

Men jag är stark. Mig rubbar ingen.
Jag kan ta de vassa stingen.
Jag är sten och varg.
Så har världen sett mig.
Därför har den gett mig
av sin bävan och beundran
så det väckte nog förundran
om de anade hur karg
vinden viner över tundran.

Nu faller snö och regn
Nu faller breda axlar
Nu faller liten pojke utan vantar

Nu trötta fötter orka inte mer
Nu sätta mig på långa stigen ner
Nu sjunka lam och vänta tills du kommer

om detta är din väg





© Anders Bek 2005




Fri vers av Anders Bek
Läst 940 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-28 21:26



Bookmark and Share


  Charlotte Blombäck
Wow! Ett verkligt vackert stycke poesi och en så tungt talande längtan. Tyckte om alla delar...
2005-11-01

  Anna Grå
Hurra för rim! Särskilt när det inte känns som julklappsrim. Den enda raden som jag tycker är lite på gränsen är "så det väckte nog förundran". Kanske skulle man kunna plocka bort så:et, men då förändras ju rytmen tyvärr till det sämre. I övrigt är dikten det bästa du har skrivit tror jag bestämt.
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek