Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semper vivum

En vit cypress -
så har det berättats mig -
växer vid källan
där Lethe-
den barmhärtiga glömskans flod -
kväller fram.

Vid Lethes källsprång
dricker du ur glömskans källa -
är det ditt val -

att från ditt skuggliv återvända
till vad du varit och nu åter är -
en dödlig.

Dock - välj nu fritt -
när du plågad av törst
kan ur minnets källa Mnemosyne
dricka en bägare -

då själen intet glömmer,
förvärvar en hågkomst
som övergår det jordiska -

att bli en gud
på stjärnströdd himmel.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 631 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-01-25 13:14

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Eja vore vi där!
Carl-Erik
applåderar
2010-01-26

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker och stilren!
Jag tycker om den.
2010-01-26

  Björn Nilsson VIP
... källa ... kväller ... det flyter fint fram till den kosmiska avslutningen.
2010-01-25

    papillon
Semper vivum - hu vale! Men dikten är underbar, sval och ren som Artemis natt. Och Mnemosyne - bara smaka på minnets gudinnas namn.....
2010-01-25

  Monika A Mirsch VIP
denhär tar jag till mig, bokmärker och begrundar - någon tror att semper vivum för 'tomtebolycka' med sig - med minnen och utan.
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP