Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag klarar inte konsekvenserna

 

Ditt sätt att aldrig komma till sak

att tala så långsamt att jag vill skrika åt dig

"snart somnar jag!"

Hur du liksom mumlar när du pratar

och jag hör inte ett ord

 

Och du säger hej två gånger

jag har aldrig förstått varför

 

Din enorma självsäkerhet för dina intressen

och ditt dåliga självförtroende inför andra

hur du alltid hänger med axlarna sådär neråt

och ser bortkommen ut i varje situation

 

Hur du inte kan bestämma dig och aldrig fattar beslut

när jag inte orkar ta tag i saker och ting

att det alltid alltid ska vara min uppgift att komma till en punkt

 

Och du blir latar och latare

och jag vet inte ens vad hemlagad mat är längre

vi har levt på thaimat i en evighet nu

och du ruinerar mig på disk och städning

 

Hur du ibland får det att krypa inom mig när du kommer hem

bubbla upp och vilja slå sönder kristallampan

men du bara fortsätter med ditt kolugna sätt

och det DET gör mig vansinnig

 

Du är till och med seg när vi har sex

så många gånger har jag gett upp innan du ens börjat

och du har inget mellanläge

det är antingen fort eller aldrig 

 

Och jag tänker

det här var aldrig menat

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av SofiaN
Läst 609 gånger
Publicerad 2005-10-31 20:31



Bookmark and Share


    judas ifrån hemavan
börjar med ett citat:

"Din enorma självsäkerhet för dina intressen
och ditt dåliga självförtroende inför andra
hur du alltid hänger med axlarna sådär neråt
och ser bortkommen ut i varje situation"

känns i märg och ben faktiskt, vet dock inte om jag gillar känslan, det är liksom en sån där mobbing- och utfrysningskänsla... mmm vad jag menar är att diktjaget har otäcka synpunkter på diktens du och dess beteende som ju självklart tyder på dåligt självförtoende och osäkerhet... synpunkterna är otäcka för att det utifrån diktjagets perspektiv enbart verkar handla om förakt för duet, och ett fullkomligt tyst förakt för den delen, vilket gör det hela jävligt obehagligt... ja därav associationerna till mobbing och utfrysning... du lyckas mycket bra med att förmedla detta förakt som kommer ur tristessen i allmänhet och tvåsamheten i synnerhet... vad din dikt saknar är ju uppenbart ett lyckligt slut, vad dina diktjag saknar är en total brist på öppenhet, kommunikation och ärlighet... och det speglar väl verklighetens förhållande ganska bra tror jag... det är väl därför det här trotsallt berör som det gör...
2005-10-31

  Redwine
När man först träffar någon så är det oftast bara massa possitiva saker
man lägger märke till.. Men efter att ett förhållande gått in i vardagen och den man lever me går en på nerverna så blir situationen helt omvänd.
Speciellt om kärleken har slocknat. Då lägger man märke till allt man stör sig på istället.

KÄnner igen det.
2005-10-31
  > Nästa text
< Föregående

SofiaN
SofiaN