Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en bilddikt. Jag kommer troligtvis att illustrera den också. Jag copy pastar den från word. Om det inte blir så som jag gjort den i word så får det väl vara så. En bilddikt utan bild blir väl en dikt åtminstone.


Aska

Du måste vända dig om
från detta spår du förts på


När du upptäckt att allting bara är
v i l l o v ä g a r












myriader av förgreningar
Leder alla åt enskilda håll
Men börjar från en och samma




gnista.





Sanningen


ständigt denna jakt


efter sanningen


*












V i k a n a l l a stirra u t

mot
detta
hav



och låta oss sjunka


längre
och

längre









ner

man drunknar till slut
*











Man är en flamma











som släcks.






Ju mer du vet om livet

desto mindre av livet





har du kvar










Du vet allra mest
just då du släcks




andats ut















En aska som blåsts bort


spridit sig över detta hav


som du redan drunknat i



Och alla människor

som inte visste
det du vet















att man bara behövde nämna ditt namn

för att du skulle leva för evigt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Exi
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-27 05:11



Bookmark and Share


  Vind
Existensialism i väl valda ord och rader...
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Exi
Exi