Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ECCE HOMO

 

mannen du valde är inget att ha

mannen du valde är inte alls bra

mannen du valde är oattraktiv

har inget körtkort, jobb eller liv

väger för mycket , är oambitiös

misslyckas alltid och är arbetslös

 

men när han dansar ensam hemma

är han inte tung

han är hämninglös och lycklig

han blir kåkens kung

när han dansar solo, fylld av frid

runt hemmets härd

verkar allting plötsligt stämma

som i filmens värld

 

 

mannen du valde att gifta dig med

är inte lyckans begåvade smed

mannen i ditt liv har ingen moral

river sitt röstkort var gång det är val

skriver i tidningen, framför kritik

mannen du valde är faktiskt en freak

 

men när han dansar ensam hemma...

 

mannen du ser i ert fotoalbum

måste betraktas som ovanligt skum

sitter vid datorn och lyssnar på rock

inte så konstigt att han blivit tjock

mannen du delar ditt liv med i dag

är ingen mindre än självaste jag

 

men när han dansar ensam hemma...

 

 

LARZ GUSTAFSSON 27/1 2010




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 605 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-27 17:15



Bookmark and Share


  Pauline Pousár
Självinsikt och samhällskritik i ett.. Fint!
2010-01-28

  Elaine.S VIP
Som en jordbävning, Pulserande och bestämt, härlig refräng.
De här orden vill både höras och ta plats i det här framförandet!!
2010-01-28

  Måna N. Berger
Bokmärka också, kan jag ju..!
2010-01-27

  Måna N. Berger
Jag kan bara ge mannen en rungande applåd!
2010-01-27

  anits VIP
Underbart skriver du, rycks med i dina ord
2010-01-27

  Anders Nordlander VIP
Du är ett geni Larz, menar det verkligen!!!
2010-01-27

  Teresia Ridell
Underbart, vilken härlig glöd !!!!
2010-01-27

  Eduardo
härligt komponerat o melodiskt skön
2010-01-27

    Tea Alex
Åh underbart! :) Härlig text!
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP