Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag tar ett steg i taget

 

jag färdas med tungt bagage, min ryggsäck
skaver mot nacken och färden lär gå in till mitt
innersta

där ett rike finns

så tar jag rast vid närmsta ängel

sedan brister allt och de änglavingar jag
hade till låns, faller av

jag sitter i ruinerna av ett luftslott

mina sår blöder poesi och värker ut ord

att gå på moln kan ge rosaskimrande drömmar

men att nå marken och gå i sjumilastövlar i längtan
när tröstlösheten

Så jag famlar i mina drömmar efter verkligheten i
en förlorad värld

det är en resa på
tusen mil och börjar med ett enda steg




Fri vers (Fri form) av Mr Lindemann VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2010-01-28 19:28

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  arja savela
En mödosam resa in i ditt/någons inre. Ibland tar man långa kliv, andra gånger bryts vingen och man ramlar baklänges. Att laga vingen kan ta tid men sedan traskar man vidare som du skriver. kanske blev bagaget lite lättare eller tyngre.
2010-01-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här var berörande varmt fin
2010-01-29

    ej medlem längre
SNYGGT!
2010-01-29

  anits VIP
Mycket fina rader som berör mig, mycket
2010-01-28

  walborg
Sista raden kändes trygg.
2010-01-28

    J. Herward
ja, nog är väl det som finns bortom verkligheten i drömmarna lockande och underbart, ja att föredra, men akta så att du inte trillar i den djupaste av sjöar för att aldrig hitta hit igen, viktigt att se ner som att se upp igen.... du har som alltid något extra i dina alster :)
2010-01-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bubblan sprack
hoppet stack
men med sansad
attack är Du back
in town plockat
upp Din gown
är Du på gång
för nästa
språng...
En text att till sig!
2010-01-28

  stenen/ Yv Ericsson
jaa.riktigt bra vilar man. i det man kan känna igen. så. BRA!
2010-01-28

    ej medlem längre
Du beskriver så himla fint metaforiskt, man liksom blir tittande på texten med stora ögon och vill läsa om igen..
Jag bokmärker.
2010-01-28

  Niclas Petersson VIP
Riktigt bra. Igenkännande.
2010-01-28

  Monica Ullmark/Cickan VIP
Fint och lyriskt skrivet. Tolkar din dikt som att du bär på bagage som du vill/borde göra dig av med...kanske redan gjort och börja en ny resa - ett mer förnöjsamt liv.
Känner igen mig. Det är aldrig för sent!
Gillar den jätte mycket.
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP