Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är ett försök att visa att man kan få in fotboll i poetiska sammanhang. Den handlar om den kärlek man har till sin idol och förebild.


Till en mittfältare

Oh, du lokala grabb med din känsliga vänsterfot.
Du ledare från Houytons vid sprida gator.
Löpandes längs Anfields stora fält.
Du hårda man som tacklar så att motståndare flyger över gräsmattan.
Dina frisparkar som sitter så härligt i krysset.
När vi befinner oss i underläge är det som stiger fram och räddar oss ur mörkret.
Du hårt tränande idrottsman på Mellwoods träningsanläggning.
Gu som leder ditt lag i svåra stunder.
Du som höjer hela ditt lag med din kämparglöd.
Dina passningar som sitter så precist på anfallarens fot.
Din härliga snabbhet och ditt makalösa skott.


Oh, du framgångsrika yrkesman.
Du som har ett så stort hjärta för din klubb att det knappt borde få plats i din kropp.
Du som har fått en hel folkmassa att jubla i lycka och lovsjunga dig.
Du som har lett ditt lag till att bli bäst i Europa.
Du är den ende i ditt slag.
Du är en världsstjärna med kämpar tag.
Jag kommer aldrig överge Steven Gerrard.




Fri vers av Spagazz
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-28 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spagazz
Spagazz