Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existenssignalsubstansnyckelfrotterar mig


Rök

 

Jag brukade stå
på nattliga balkonger
konverserande vinterhimlar

tjockjackan på
skylde
min frusna vilsenhet

rökslingor steg som
magellanska moln
på flykt

saknar glödens pyr
och stjärnvalvets frågor
om var det tar slut eller börjar

allting?

 

 

© Vind . Alf Lindberg




Fri vers av Vind
Läst 483 gånger och applåderad av 55 personer
Publicerad 2010-02-01 08:15



Bookmark and Share


  Smultris
Vackert och tilltalande.
2021-12-29

  Connie
Igenkänningsfaktorn lyser upp mitt innersta och får mig att minnas.
2020-12-05

    ej medlem längre
Som röksignaler letar sig din stjärnklara poesi fram genom tid och rum.
2020-10-10

    ej medlem längre
Du skriver inte ord..du skriver känslor...som känns när man läser.
2012-03-06

  Deva
fin existentiell-funderings-dikt, gillar särskilt andra strofen!
2011-01-31

  Elisabeth VIP
Härlig stämning i denna. Känns ordlös, som en tyst betraktelse. Gillar.
2010-10-31

  Jessica Ebbesson
Vacker betraktelse!
2010-05-11

  Ezmeralda VIP
Bra text, har själv varit rökare för trettiofem år sedan.
Men det känns igen tycker om de första styckena.
Åsa
2010-02-20

    Lillemor
Igenkänningsfaktorn á la Vind
är betryggande -en stund av
en rökares reflektion på en balkong
och Allt kan hända.
Och jag säger verkligen att det är Allt.
Saknaden känns stor när insikten
lyser som en Sirius
- långt bort från följeslagaren
Samtalen lyckas kamoflera
vår ensliga ensamhet.
Och det är väl klart...
finns val är det möjligt att vi
hellre längtar o saknar spörsmål om
universums vara eller icke vara
än att möta ensamheten i vitögat.
Själv är jag en vit dvärg på vår stjärnhimmel
dvs en falnande stjärna.
Tack Vind för dina finurliga, vackra rader som
stundom går rätt in.
Tack för samtalet.
2010-02-03

  C.Degerfeldt
Precis så. Kanske det finaste med rökning.
2010-02-01

  Gunnel André VIP
Stor igenkänningsfaktor! Men du, i den här kylan kan man faktiskt blåsa rök ändå.....Grattis till Uppmärksammad text!
2010-02-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett vackert alster som bär ut i rymd
mycket fint
(jag saknar inte heller röken men samtalen)
2010-02-01

    Reddy
Konversera vinterhimlar. Vackerord, mr. Vind.
2010-02-01

    ej medlem längre
ja, allt är inte dåligt med rökeri... mycket vackert skrivet.
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Vind
Vind