Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Vem törstar inte efter "STRÖMMAR AV LEVANDE VATTEN"?...Johannes 7: 37,38


Om någon törstar, så komme han till mig och dricke!

"Den som tror på mig" erhåller detta fritt och för intet. Varför tveka?

"Upp alla I som ären törstiga, kommen hit och fån vatten; och I som inga pennigar haven, kommen hit och hämten säd och vin utan penningar, och för intet både vin och mjölk.

Varför given I ut penningar för det som icke är bröd och edert förvärv för det som icke kan mätta eder?" Jesaja 55:1,2

"...men vilken som dricker av det vatten, som jag skall giva honom, han skall icke törsta till evig tid, utan det vatten, som jag skall giva honom, skall bliva i honom en källa med springande vatten till evigt liv" Johannes 4:13,14

"Och han sade till mig: Det är gjort. Jag är A och O, begynnelsen och änden. Jag skall giva den som törstar av livets vattenkälla för intet" Uppenbarelseboken 21:6

"Och Anden och bruden säga: Kom! Och den som hör det , han säge: Kom! Och den som törstar, han komme, och den som vill, han tage livets vatten för intet" Uppenbarelseboken 22:17
Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-01 13:02Bookmark and Share


  Redeemer
Intressanta kommentarer du fått. Tänk att några Bibelverser kan få människor att verka kännas sig tvingade att smutskasta och förlöjliga. Hade förstått det mer om det hade varit mycket provocerande versar du skrivit här, men nu... Det är ju underbara rader från Bibeln. Men det är väl bara att vänja sig. Hatet lär bara bli tydligare ju närmare tidens slut vi kommer!
2010-02-03

  Eaglemountains VIP
Tack Bibbi för dessa vackra rader och jag gratulerar om Du kommit med bland de fem uppmärksammade.

Jag vill CITERA vad Paulus skrev i Romarbrevet 1:16-32

"Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror, juden främst men också greken. I evangeliet uppenbaras nämligen en rättfärdighet från Gud, genom tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva genom tron.

Ett liv utan kunskap om Gud

Ty Guds vrede uppenbaras från himlen och drabbar all gudlöshet och orätt hos de människor som håller sanningen fången i orättfärdighet. Det man kan veta om Gud kan de ju själva se; Gud har gjort det uppenbart för dem. Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet, kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga. Därför finns det inget försvar för dem; de har haft kunskap om Gud men inte ärat honom som Gud eller tackat honom. Deras tankemöda ledde dem ingenstans, och deras oförståndiga hjärtan förmörkades. De ville gälla för visa men blev till dårar. De bytte ut den oförgänglige Gudens härlighet mot bilder av förgängliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur.

Därför lät Gud dem följa sina begär och utlämnade dem åt orenhet, så att de förnedrade sina kroppar med varandra. De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapade i stället för skaparen, som är välsignad i evighet, amen. Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män.

Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse. Eftersom de föraktade kunskapen om Gud lät han dem hemfalla åt föraktliga tänkesätt så att de gjorde det som inte får göras, uppfyllda av allt slags orättfärdighet, elakhet, själviskhet och ondska, fulla av avund, blodtörst, stridslystnad, svek och illvilja. De skvallrar och baktalar. De föraktar Gud. De är fräcka, övermodiga och skrytsamma, uppfinningsrika i det onda, uppstudsiga mot sina föräldrar, tanklösa, trolösa, kärlekslösa, hjärtlösa. De vet vad Gud har bestämt: att alla som lever så förtjänar döden. Ändå är det just så de lever, ja än värre, de tycker det är bra när andra gör det".

Detta är Skriftens ord!
2010-02-03

  mare
Tänk vad bibelord kan ``reta``vissa människor..... jag småler när jag läser en del kritik du har fått......
Bibeln är svärdet i livets kamp !!
Ondskan gör allt den kan för att attackera, men kommer aldrig att vinna över Guds ord !!
Tack Bibbi !!!
2010-02-03

  Regular VIP
Härlig läsning som bokmärkes.
Verkligen vackra pärlor från bibeln som du
förmedlat här.
2010-02-02

  rebecca d VIP
tänk att bibeln är så vacker skriven, att det blir poesi..men sanningens poesi!
2010-02-02

  Bibbi VIP
Bengt J. Anstrin

Jag vidhåller att man kan föra fram sina åsikter på bättre eller sämre sätt utan att behöva kalla det för "tjura"
2010-02-02

  Bibbi VIP
Bengt J. Anstrin

Ja, så kan man ju också se det men jag
uppfattade en tråkig och nedvärderande
ton.

Man kan ju ha dialog i ett bättre
tonläge som skulle ge ett bättre
resultat kanske för bägge parter om det
är sakfrågan man är ute efter.
2010-02-02

  Bibbi VIP
Akke

Är Du utsedd till "polis" för begränsningar eller vad är det frågan om?
2010-02-02

  Bibbi VIP
Bengt J. Anstrin

Det kanske man kan ha delade meningar om också. Du förlöjligar och nedvärderar min ståndpunkt såsom jag ser det...
2010-02-02

  Bibbi VIP
Bengt J. Anstrin

Jag anser inte att jag gömmer mig bakom något utan har min egen upplevelse men är ändå glad över att vi fortfarande har åsiktsfrihet i landet och att jag inte måste tycka som Du.
2010-02-02

  Lavinia Röd VIP
Jag tycker att vattnet som symbol är oerhört talande och vacker. Tack för spännande läsning!
2010-02-02

  mare
Det ``bästa`` vattnet.....tack för underbara ord, sparar..
2010-02-02

  walborg
Varmt tack för de utvalda texterna!
2010-02-01

  Bibbi VIP
Pappillon

Jag besöker inte kyrkorna längre men till mig är Du hjärtligt välkommen på en kopp kaffe om Du skulle ha vägarna förbi:-) Jag står även stadigt kvar på jorden än så länge:-)

Mvh//Bibbi
2010-02-01

    papillon
Jag kan inte hjälpa det, textens titel i bibliskt imperativ får mig att associera till en generös inbjudan till kyrkkaffe med dopp i församlingshemmet...
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP