Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi bland dagg och fumliga händer

Poesi, mon amie, poesi, sa du och visade mig stjärnhimlen.
Oui, oui, svarade jag.

En hand sträcktes ut,
och en dans accepterades.
Två ögonpar glittrade
när kinder färgades röda
för att fötter inte gjorde som hjärnor ville.

Ett oskyldigt fnitter
kom från leende läppar,
när två par fumliga händer skulle visa
att de var gjutna till att passa varandra.





Poesi, mon amie, poesi, sa jag och visade dig daggen i gräset.
Oui, oui, svarade du.




Fri vers (Fri form) av JohannaCarlsson
Läst 609 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-01 19:10



Bookmark and Share


  Eva Kellett VIP
Så fint! Man kan se bilden av ett dansande par och följa dem ut i sommarnattens daggtyngda gräs. Härligt!
2012-09-02

  T.R Ekman
Som ett frasigt franskbröd...så sött!
2010-08-22

  Öknens Ros VIP
denna var fin och romantisk...
2010-03-12

  Ynklig
Jag älskar den. Du skriver så underbart Johanna!
2010-02-08

  Suzy med punkterna
Oj vilken text. Mon amie, vilken poesi
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

JohannaCarlsson
JohannaCarlsson