Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarnatt den 18 juli 2009 vandrar... varligt med bara fötter... i fuktigt mjuk mossa


sommarminnen







koltrastens sammetslena ton
ljuder ensamt, men vackert
stilla flyter tidrymden fram
emot gryning




Undrar, tänker, frågan väcks, var syns ljuset?
Finns det där, alldeles för nära,
eller alldeles för långs borta?


en skuggig smekning
huden andas det milda ljuset natten sänder
nakenheten lätt berör daggbeströdd kyss


Undrar, tänker, frågan väcks, är här livet?
Finns det här, mellan natt och dag,
eller bortom tid och rum




myllans ljuvt dunkla doft
fyller kullens kam
likt en krona
kröner sinnets lust


Undrar, tänker, frågan väcks, är detta svar?
Finns det här, i undringens tid,
i sommarnatts intagande möte?













Fri vers av Sunlight
Läst 295 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-09 23:38



Bookmark and Share


  aol
gillar flyet skönheten innehållet så fint komponerat vännen,
2012-01-18

  HQ
Mycket vackert komponerad!
Underbara ord som smyger sig in under huden
2010-04-11

  Bodil Sandberg VIP
Min vän detta är absolut en av de vackraste dikter jag har läst!jag får rysningar vilken bild vilken stämning du målar upp!!

och plötsligt minns jag ..en viss sommarnatt för längesen!
väldigt längesen..och nu blir jag ..jaa..känslosam här som bara den!!!

myllans ljuvt dunkla doft
fyller kullens kam
likt en krona
kröner sinnets lust..kan det bli vackrare
vilken poetissa du är!!!


inledningen ..med koltrasten ton ljuder ensamt..men vackert stilla flyter tidrymden fram emot gryning..är helt superbt helt j-a ..ja ursäkta men..helt j-a görsnyggt..starkt starkt !!!!

sparas såklart ..tack
2010-03-28

    ej medlem längre
Mystisk vandring
i liv
i sinnesundran
2010-03-11

  Suzy med punkterna
Poesi i mystik väldigt vacker
2010-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight