Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Burka

burkan förtrycker
inte sin bärare men
konventionen kan

burkan väsenlös som plagg
ett hölje av tyg bara

en liksvepning då
förtrycket stänger ute
och kapslar in

fördummar och förslavar
och konserverar sin frukt




Bunden vers (Tanka) av Joakim Södersten
Läst 497 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-04 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten