Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
frihet


Frihetslängtan



Så lätta ljusa stackmoln så fager fjädersky
när jag kom ut från stillot var himlen liksom ny
och jorden den var skönare som låg framför min blick
än vad jag mindes innan i fängelset jag gick

Jag vet hur frihetslängtan kan brinna i ett bröst
när man genom galler ser sommar vår och höst
jag vet att vinterdagen är mycket längre där
när flingor tysta faller-jag vet vad frihet är..

aad




Fri vers av Arne Axel Dahlgren
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-09 01:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arne Axel Dahlgren