Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gillar inte konstnärssjälar

Jag gillar inte konstnärssjälar
Du vet
Dom som alltid ska flumma runt
Och prata strunt
Och leka speciella

Tänk om alla kunde få betalt
För att uttrycka sig
Och spekulera
Rita kråkor
Och analysera
Jag tror inte det hade blivit någon ordning

Pretentiösa typer
Ska kommentera att du glömde ett ”till” i din dikt
Tyvärr jag tror inte att du äger rätten
Till vad som är rätt eller fel
Eller kan förstå
någon annans skäl

I det ospeciella är ingen speciell
Ditt sätt att se ut har jag redan sett
Är det längtan till individualism?
Att inte följa normer och ritualer
Eller en egotripp
Ett moraliskt förfall
Några påstår att deras liv utgörs av ett ”kall”

Jag skriver dikter för min egen skull
Har aldrig delat med mig
Nu är de här till allmän beskådning
För att få applåder
Matcha med någon annans livsåskådning?

Tänk om det kreativa kunde resultera
I att bygga en hydda
Odla mat
Trösta ett övergivet barn
Och inte bara finansiera

Tänk om kreativitet inte är
Att skriva i gåtor

=)







Fri vers av barbarella
Läst 366 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-02-09 16:41



Bookmark and Share


    LitenYxa
"Jag skriver dikter för min egen skull
Har aldrig delat med mig
Nu är de här till allmän beskådning
För att få applåder
Matcha med någon annans livsåskådning?"

Du är en av oss, undermedvetet eller medvetet. Du har inte mycket till val.
2010-05-07

  Mr Lindemann VIP
Jag är en av de halvlyckliga människor som har förärats en så kallad konstnärssjäl. Och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Eller, rättare sagt, jag tror att den oftast är lite bra. Men ibland ställer den verkligen till det för mig.

Som när man skickat in ett sprillans nytt, rykande färskt, attackbra manus till förlagen – och den första refuseringen kommer.

Det kan till exempel se ut så här: (Jag har kontrollerat)
"Vi tackar för att du skickat in denna sörja till oss, tyvärr ser vi inget läsvärde i tramset"

"Detta manus är en styggelse för anständiga förläggare att läsa, skäms!"
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

barbarella
barbarella