Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

högutbildad och ogenomtänkt

Nu är du här och vilseleder med din utstrålning,
Du skiner och skimrar med din maybeline och loréal,
Du lyser med din smaklösa Wella ton i håret,
Dina naglar dränkta i stopp & väx
Som inte får dig att sluta med nåt,

Dina åsikter grundar sig i demokrati
Ändå förespråkar du en Diktatur,
Ett fulländat människovärde
Ändå är du för dödsstraff,
Högutbildad och ogenomtänkt,

Dina tankar samlas om kvällarna runt din konjak,
Dina ögon blöder framför senaste avsnittet som innefattar Anna Ankas senaste uttalanden och åsikter,
Dina sinnen vidgas av gräset du röker,
Dina minnen kommer rusande tillbaka när du vänder henne och ställer henne på alla fyra,
Du får falska bilder på näthinnan av Lsd’n du smäller i dig,
du minns inte längre ditt debutligg,

konservmat är underskattat
likaså folköl till maten,
du har tillbringat ditt liv med att eftersöka det som aldrig funnits,
du har dansat på alla krogar
under alkoholhaltiga duschar
under receptbelagda rus,
under nerblödda lakan
oskulder dansar nakna tillsammans,
fulländade lögner får dig det du vill,
välbetalda advokater länsar dina fickor - som du vägrar ta ditt straff,

orakade hakor gnider sig mot nattens mörker,
oklippta ögonfransar blinkar slött mot ljuset,
bepansrade vingar och bländade tänder,
dunkande hjärtan gör sig rättvisa i tysthetens påträngande nonchalans om pengakostande tjänster,
uppgörande om affärer utom lagliga gränser,

med ditt platina blonda hår och din ortodoxa tro
finner du ro som du kör av vägen i hopp om upprättelse,




Fri vers av NiklasGustavson
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-13 19:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NiklasGustavson
NiklasGustavson