Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


vit (i varje barn dör ett barn)


jordplätten bakom cykelförrådet
nyponbuskarna
där står pappornas bilar
barnen är stora nu
för tunga att bäras
från garagen
nedför trapporna
radhuslängorna
sovande i famn


vi fångar gräshoppor
lyfter på sniglar
finner gropen
den med liv
sandlådan ner på gården
gungorna vid klätterställningen
miniatyrstädernas arkitekter
vinner så fina kulor
varma minnen
ännu unga
oförstörda sinnen
grodbäcken
naturbarn
vi
har allt
i skogen bakom gården
liv
livet där
lever vi
leker
med dofterna från bondgården
skjutbanans lockrop
bortom hagarna


den långa färden
andra sidan
backe upp
backe ner
till barnsjön
håvarna på styret
big pack-lådor
vi fyller dem med framtid

och där ryms strävsamhet
jakt på nya mödrar
i varje barn
dör ett barn
framkallar bilden
av kritvit själ på fall
längre fram på linjen
ska hålen åter fyllas
brytpunkt där
halvvägs hem
nya färger
nya fåglar
nytt blod pumpar nu
vid dödskallestenen fångar vi flickan
i drömmen
stannar hon kvar









Fri vers av torbjörn j.
Läst 375 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-14 12:43



Bookmark and Share


  RosieLoveHeart
bara så jäkla fint , berör rakt in i själen
2011-11-10

    Sundance Kid
jag gillar hur alla ord verkar vara vänner med varandra. som om de växt upp tillsammans
2011-11-07
  > Nästa text
< Föregående

torbjörn j.
torbjörn j.