Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kanske musik, kanske du

vi sitter i sal 73
jag tänker kanske skola och hårspray i håret
kanske lite trumpet
kanske lite jamiroquai
funky-jazz
jag tittar ut genom fönstret
kommer ihåg hur kylan därute känns och lutar mig närmare elementet
det känns inte så lockande att gå ut
- ... imorgon... bäck... redo...
va?
- aha, redovisning imorgon, skivan ja... jag tar med den
vi slutar, slänger in engelskaböckerna i skåpet
orkar inte bära med dem varje gång
ut genom dörren och blicken scannar av korridoren
en svag lukt av rakvatten svävar under näsan
byggarna har varit här
vi fortsätter nerför trappan, förbi sal 87, 89 och 91
förbi samhällarna
förbi toaletterna till cafeterian
varm choklad 6:-
kylan piskar min kind på väg uppför backen till media och jag längtar tillbaka till elementet
hörlurarna tillbaka på plats
jamiroquai fortsätter med virtual insanity

"And I'm thinking what a mess we're in
Hard to know when to begin"

jag sätter mig i soffan
tänker kanske en till skiva idag
kanske några mattetal och så
kanske ett sms till rätt
nummer




Fri vers av greajt
Läst 770 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-02-14 15:35



Bookmark and Share


  Erik Hall
Härlig och vacker text!
2011-05-02

  JohannaCarlsson
Den här var verkligen riktigt bra. Att du tog med saker som egentligen är helt obetydliga som om de vore livsviktiga gjorde den ännu bättre.
2010-09-02

  edion
Vackert och otroligt målande. Ser verkligen allt framför mig när jag läser texten. Som alltid skönt att läsa dina texter
2010-04-18

  Karin E
Skrattade till för det där med byggare, alla har ju sina såna .. :)
O det känns i korridoren, indeed. Jättefin dikt :)
2010-02-14

  Blodros
...en text som blir en berättelse.
gillar att du får med ett element med i texten. små saker, detaljer som gör texten mer levande.
och ett avslut som får en att undra om vad som skall hända sedan.
tycker om.
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

greajt
greajt