Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och vad vill du bli när du blir stor? II

Vad vill du bli när du blir stor?
Jag tror jag vill stå på en stol,
och sjunga.
Jag vill sjunga en sång som ingen kan,
för den var gammal redan när den var ung.

Jag vill hålla tal i en ring,
om hur viktigt allting är.
Om kärleken, om leken, om en.
Om allt.

När man blir man för gammal för att vara ung?
Vem bestämmer när man blir vuxen?
Vad händer om man inte vill vara vuxen?

Kommer dom tvinga mig att sluta?
Kommer dom tvinga mig att välja?
Vem vill vara gammal när man kan vara ung?

Jag ska hålla tal om hur viktigt,
hur viktigt det är att låta barnet inom sig leka.
Och sen ska jag sjunga,
en sång,
som var gammal redan när den var ung.




Fri vers av nathan
Läst 311 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-15 11:47



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Läste din I och din II om att bli stor - gillar denna duett - du träffar mitt i prick - jag är just så gammal som du inte vill bli - men ingen fara - jag är bara barnet - väl valda bilder i din dikt, att stå på stol, att välja mellan portfölj och ... din refräng om 'sången som var gammal redan när den var ung' den gillar jag alldeles speciellt - nynnar - tack!
2010-02-15

  Tenshinhan
Det är trist att se när andra hittar ord man själv söker.
Men det är roligare att läsa en bra text.
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

nathan
nathan